Millennium Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 285,42 milioane de lei, prin emiterea unui numar de 2,85 milioane de actiuni noi, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare. In urma acestei majorari, capitalul social al Millennium Bank Romania a urcat la 370,46 milioane de lei.

Infuzia de capital a fost efectuata prin emiterea unui numar de 2.854.200 de actiuni noi, a cate 100 lei fiecare, suma reprezentand o prima de emisiune de 50 lei, pe langa valoarea nominala de 50 lei a unei actiuni.

Aceasta este a doua infuzie de capital in Millennium Bank Romania, dupa lansarea bancii in 2007. Prima majorare a capitalurilor bancii a avut loc in anul 2008.

“Conform strategiei noastre initiale, in urmatorii ani ar putea avea loc noi majorari de capital”, a declarat Jose Toscano, director general al Millennium Bank Romania.

Millennium Bank, subsidiara grupului financiar Millennium bcp din Portugalia, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. In prezent, Millennium Bank Romania are 71 de unitati, dintre care 23 de centre financiare, 47 de centre de credit si o sucursala de private banking.