O decizie privind un eventual imprumut de la Fondul Monetar International pentru Romania va fi luata in cel mult doua saptamani, dupa aprobarea bugetului de stat in Parlament si discutii cu reprezentantii Comisiei Europene. Anuntul a fost facut, vineri, de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Finantelor, un eventual imprumut de la FMI ar urma sa fie directionat spre finantarea deficitului privat al balantei de plati.

  • Basescu: Am putea lua imprumuturi de la UE, iar in acest joc poate intra si FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu doua zile, ca este de parere ca Romania va avea nevoie sa contracteze imprumuturi externe, insa "preponderent de la Uniunea Europeana, iar in urma aranjamentelor dintre Comisie si Fond, probabil in acest joc va trebui sa intre si FMI."

Seful statului atragea insa atentia ca "Inainte de a angaja credite care sa acopere deficitele de finantare din zona privata, avem obligatia sa facem ceea ce tine de noi pentru ca bancile-mama sa isi duca la indeplinire obligatiile asumate in urma privatizarii bancilor romanesti."