Vineri dimineata, o agentie a Crédit Lyonnais din Paris a fost atacata de doua persoane cu cagule pe fata. Au reusit sa fure doar 5.000 de euro, dupa care s-au suit pe scuterul cu care venisera si au fugit. Cu o zi inainte, o agentie a Postei franceze a fost atacata cu o violenta iesita din comun, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Probabil ca se stia miza - un milion de euro.

Joi, agentia ING din incinta Parlamentului european a fost atacata. In Paris, numai in luna ianuarie, au avut loc 33 de atacuri armate la banci.

Unul pe zi, in medie. "Niciodata nu am avut atatea! Si partea proasta e ca se pare ca acesta e doar inceputul!", declara un ofiter de politie din Paris. Mai nou, sunt atacate nu doar banci, ci si supermarketuri, statii de benzina, acolo unde exista lichiditati.

In SUA, un simplu search pe Google News dupa 'bank robbery', va va afisa ultimele 6.900 de atacuri armate in bancile americane.. Am citit cateva story-uri, absolut incredibile in materie de ingeniozitate.

E clar, oamenii au probleme financiare si incearca sa si le rezolve pe calea hotiilor cu violenta, din pacate.

Ce bine ar fi fost sa avem o Politie pregatita pentru asemenea incidente, care se vor inmulti de acum incolo. Nu in mod necesar din cauza "importului" de violenta prin canale media, ci mai degraba pe fondul pauparizarii unei anumite categorii a populatiei.

Acum e momentul ca firmele care se ocupa cu vanzari de camere video si alte tipuri de monitorizari sa faca bani.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.