Sistemul financiar global este departe de a se stabiliza, iar activele toxice detinute de banci submineaza eforturile guvernamentale de redresare a economiei, a declarat marti Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Montar International (FMI), potrivit AFP.

"Sistemul financiar nu este inca sanatos, iar efectele relansarii economice nu sunt suficient de puternice", a spus seful FMI intr-un interviu acordat postului de radio France Inter.

"Trebuie sa finalizam procesul de redresare a bilanturilor contabile ale bancilor", a mai precizat Strauss-Kahn, care a adaugat ca unele banci si autoritati de reglementare nu lucreaza suficient de repede pentru a identifica si izola problemele care au dus la colapsul bancilor.

"Sunt ingrijorat, pentru ca masurile luate pana in prezent merg in directia buna, insa nu suficient de departe", a mai spus acesta.

In urma acestei crize economice, unele state au nationalizat bancile cu probleme, iar altele au aprobat fuziuni, in vreme ce unii experti sunt de parere ca trebuie infiintate asa-numitele "bad banks" pentru a absorbi activele toxice.