Grupul bancar francez BNP Paribas a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut o pierdere de 1,36 miliarde de euro, dupa de in aceeasi perioada din 2007 profitul a fost de 1,01 miliarde de euro, potrivit AFP. Pe intregul an 2008, grupul financiar a raportat un profit de 3 miliarde de euro, dupa un nivel record de 7,8 miliarde de euro in 2007.

Aceste rezultate sunt conform asteptarilor bancii, dupa ce a inregistrat un recul puternic in ultimul trimestru al anului ca urmare a intensificarii crizei economice.

Conform comunicatului bancii, divizia de investitii a bancii a consemnat o pierdere de doua miliarde de euro, dupa falimentul Lehman Brothers, din luna septembrie.

Veniturile BNP Paribas au fost de 23,37 miliarde de euri in 2008, in scadere cu 11,8%.

Banca a anuntat ca provizioanele pentru risc s-au triplat anul trecut pana la un nivel record de 5,75 miliarde de euro, ca urmare a deteriorarii climatului economic din Statele Unite, Spania si Ucraina si a intensificarii crizei financiare globale.

Miercuri, Societe Generale a raportat un profit de doua miliarde de euro in 2008, in ciuda crizei financiare, in vreme ce in ultimul trimestru al anului a avut un profit de 87 milioane de euro.