Sucursala RBS din Romania este una dintre cele mai solide banci de pe piata locala, a declarat luni Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Acesta a mai precizat ca aceasta nu ar trebui inclusa intr-o "banca rea".

"Asta este partea nasoala a abordarii globale, ei isi fac rau singuri. Chiar m-am uitat peste bilantul bancii si arata foarte bine. RBS, fosta ABN Amro, este una dintre cel mai bune, solide, banci din Romania", a spus Mugur Isarescu.

Acesta a mai spus ca presedintele sucursalei din Romania a RBS ar trebui sa aiba o pozitie publica si sa se opuna includerii institutiei intr-o "banca rea".

Aceste declaratii vin dupa ce cotidianul britanic The Times a scris recent ca Royal Bank of Scotland va derula un proces de restructurare care include transferul diviziilor de retail bancar din Europa Centrala si de Est intr-o “banca rea”, formata din active neperformante, care apoi va fi vanduta.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland din 15 octombrie, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde de euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de banca in Romania au fost preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland. ABN Amro era prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.