American International Group (AIG) si-ar putea restructura pentru a doua oara in ultimele patru luni pachetul de salvare acordat de guvernul Statelor Unite, in contextul in care recesiunea a dus la deprecierea obligatiunilor garantate cu ipoteci, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. Asiguratorul ar putea converti actiunile preferentiale detinute de guvern in actiuni ordinare, pentru a tempera presiunile exercitate asupra lichiditatilor companiei.

AIG plateste dividende de 10% pentru actiuni preferentiale si zero pentru cele ordinare.

"Platind dividende mari pentru actiunile preferentiale afecteaza compania pe termen lung, deci aceste masuri ar putea fi de ajutor", a declarat analistul Robert Haines. AIG se confrunta cu "pierderi potentiale puternice ale portofoliului sau de investitii", care ar putea duce la coborarea ratingului de credite, a spus o sursa apropiata situatiei.

AIG, odata cel mai mare asigurator din lume, va raporta, conform asteptarilor analistilor, pierderi pentru al cincilea trimestru consecutiv, care ar putea starni ingrijorari cu privire la rascumpararea datoriilor fata de guvernul american.

Detaliile cu privire la un nou plan de salvare ar putea fi anuntate cand AIG va afisa rezultatele pe al patrulea trimestru, a declarat sursa citata, ramasa sub anonimat. Rezultatele ar putea fi anuntate saptamana viitoare.