Economia Chinei arata semne de revenire, chiar daca efectele crizei mondiale se fac inca simtite, a declarat vineri un inalt responsabil de la Beijing.

"In pofida presiunilor cu care se confrunta economia chineza in al patrulea trimestru al anului trecut, noi avem semne de revenire a economiei", a spus presei, Liu Tienan, numarul doi in Comisia nationala pentru dezvoltare si reforma, principalul organism de planificare economica, scrie AFP.

El a adaugat ca in 2009 China ar putea avea o crestere economica de 8%, cifra care i-ar permite sa asigure crearea a suficiente locuri de munca, spun analistii economici.

Liu a precizat ca asteapta cifrele definitive ale ultimului trimestru din 2008 pentru a se putea pronunta mai exact asupra tendintei de crestere economica.

Economia Chinei a progresat cu 9,0% anul trecut, avand cea mai slaba crestere din ultimii sase ani, dupa ce a fost afectata, in al doilea trimestru, de criza financiara internationala.

Analistii Bancii Centrale au declarat ca tara are nevoie de o crestere economica de 8% in 2009 pentru a putea mentine pacea sociala.