Directorul executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, i-a trimis o scrisoare guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in care ii garanteaza reinnoirea liniilor de finantare pe termen scurt si mediu acordate BCR de catre banca-mama, potrivit NewsIn care citeaza surse din piata financiara. Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au confirmat informatia.

"Treichl i-a trimis recent lui Isarescu o scrisoare, in care ii garanta rostogolirea finantarilor acordate BCR de catre Erste. Nici nu este de mirare, avand in vedere ponderea foarte importanta a BCR in afacerile grupului", au precizat sursele citate.

Seful grupului austriac declara in data de 20 august ca Erste Group si BCR vor respecta responsabilitatile asumate de a finanta economia romaneasca.

"Nu avem nevoie si nici nu cautam sprijin sau fonduri din partea statului roman. BCR este o banca foarte solida si bine capitalizata, iar Erste Group va continua sa-i furnizeze capital si fonduri, daca este nevoie", preciza la acel moment Treichl intr-un comunicat de presa.

Totodata, duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca unele dintre bancile straine cu afaceri in Romania i-au transmis scrisori, spunand ca nu vor intrerupe finantarea.

"Acum cateva saptamani am ridicat public aceasta problema si o parte din banci mi-au transmis scrisori mie si guvernatorului BNR, spunand ca nu vor intrerupe finantarea", a spus seful statului.