Raiffeisen Bank Romania a afisat pentru anul trecut un profit net de 165 milioane euro, in crestere cu 75,6% fata de 2007, pe fondul cresterii puternice a veniturilor din dobanzi si comisioane, potrivit NewsIn.

Venitul net din dobanzi s-a majorat cu 23%, pana la 245 milioane de euro, in timp ce veniturile din comisioane au avansat cu 27%, pana la 246 milioane de euro. Cheltuielile cu personalul si cele administrative inregistrate au urcat anul trecut cu 12%.

Activele bancii au ajuns la finalul anului trecut la 4,65 miliarde euro, de la 4,4 miliarde euro in decembrie 2007.

Creditele acordate clientilor au ajuns la 2,67 miliarde euro la finalul lui 2008, in crestere cu 14% fata de 2007, in timp ce depozitele atrase de banca au depasit 3,65 miliarde euro.

Din totalul creditelor acordate, cele acordate companiilor insumau 1,155 miliarde euro, in timp ce imprumuturile catre populatie au atins 1,281 miliarde euro. Creditele acordate sectorului public din Romania insumau 242 milioane de euro la finalul lui 2008.

Raiffeisen nu va retrage bani din Romania

Herbert Stepic, directorul executiv al Raiffeisen International, care controleaza Raiffeisen Bank Romania, a precizat ca exceptand dividendele cuvenite actionarilor, grupul Raiffeisen nu a retras si nu va retrage niciun ban din Romania.

"Vom asigura suficienta lichiditate si capital pentru ca Raiffeisen Bank Romania sa-si atinga toate obiectivele", a spus Stepic.

El a precizat ca, in conditiile in care nivelul creditelor acordate depaseste cu mult valoarea depozitelor atrase, Raiffeisen International sustine activitatea de creditare a subsidiarei sale din Romania prin linii de finantare.

Raiffeisen Bank Romania avea la finalul anului trecut o retea de 553 de unitati.