Grupul Royal Bank of Scotland (RBS) exploreaza posibilitatea de a vinde subsidiare din Europa Centrala si de Est, in contextul recesiunii care ar lovi bancile regionale, au aratat trei surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg. UBS AG a fost angajata de RBS pentru a identifica oportunitatile de vanzare.

Vizate sunt state precum Romania sau Slovacia, au aratat cei trei, care nu si-au dezvaluit identitatea. Activele ar putea fi vandute pe rand catre cei interesati. Totusi, o decizie finala privind aceste vanzari nu a fost luata.

In timp ce media internationala striga ca statele fost-comuniste vor fi lovite de cea mai dura criza de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, RBS ar putea intampina dificultati in tentativa de a scapa de subsidiarele-problema. Potrivit Bloomberg, aceste state se zbat sa-si mentina monedele nationale, iar Ungaria sau Letonia se indreapta catre momentul in care vor solicita asistenta internationala pentru a evita dezastrul.

Luna trecuta, RBS a anuntat vânzarea activelor din mai multe state, printre care şi România. De asemenea, elaboreaza un program de restructurare prin care va pune sub administrarea unei unităţi speciale activele care nu fac parte din operaţiunile de bază.