Citibank Romania va intrerupe sambata o parte din operatiunile cu carduri de credit, deoarece se vor implementa proceduri de imbunatatire a functionalitatii sistemului informatic, se arata intr-un comunicat al bancii. Tranzactiile la comercianti nu vor fi insa afectate.

Astfel, in intervalul 7 martie, ora 20:00 – 8 martie, ora 00:00, nu vor putea fi efectute retrageri de numerar de la bancomate, activari si blocari de card si solicitari de informatii despre trazactiile efectuate.

La inceputul acestui an, Citibank Romania s-a transformat in sucursala a Citibank Europe cu sediul central in Irlanda, numele noii entitati fiind Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala Romania. In urma acestei transformari, cea mai mare parte a operatiunilor bancii vor fi supravegheate de Autoritatea Irlandeza de Reglementare a Serviciilor Financiare.

Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala Romania va ramane insa sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei in anumite domenii, in principal cele legate de lichiditate si de modul de desfasurare a activitatii.