Guvernul intentioneaza sa introduca accize pentru unele produse precum telefoanele mobile, sistemele GPS, armele de vanatoare, brichetele, ceasurile sau revistele pentru adulti. Ministerul Finantelor ar intentiona sa modifice Codul Fiscal prin introducerea acestor masuri, potrivit cotidianului Business Standard, citat de NewsIn, care sustine ca a intrat in posesia unui document ce contine propuneri de modificare a Codului Fiscal.

Potrivit aceleiasi surse, setul de modificari ar viza si sectorul imobiliar, unde ar fi in plan introducerea TVA pentru tranzactiile ocazionale cu imobile, dar si impozitarea cladirilor cu destinatie comerciala.

In schimb, pentru investitorii corporatisti, Guvernul ar putea amana plata TVA in vama pentru importul de echipamente sau ar putea lua masuri legislative pentru infiintarea societatilor de tip holding.

UPDATE: Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Ministerului Finantelor au declarat ca nu exista un astfel de proiect de modificare a Codului Fiscal.

Ministerul Finantelor Publice arata intr-un comunicat de presa ca nu intentioneaza accizarea unor produse de gen telefoane mobile, brichete, ceasuri etc.

Totodata, preprezentantii MFP arata ca propunerile de modificare a Codului Fiscal vor fi prezentate si discutate cu partenerii de dialog social.