Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este de parere ca bancile vor reporni creditarea in aceasta primavara, precizand insa ca aceasta criza economica poate avea si efecte pozitive asupra Romaniei, potrivit NewsIn. El a spus ca daca ritmul sustinut de crestere a creditarii ar fi continuat, "ne-am fi inglodat in datorii" in cel mult doi ani.

"Paradoxal, aceasta criza economica poate avea si efecte pozitive pentru Romania. Daca nu venea criza si continuam sa beneficiem de credite asa cum s-a intamplat in ultimii ani, probabil ca in decurs de un an sau doi ne-am fi inglodat in datorii", a spus Isarescu.

Pe de alta parte, el a mentionat ca Romania "sta inca sub spectrul franarii mult prea brutale a creditarii", care se va debloca in aceasta primavara.

"Nu reprosez nimic bancilor, cred ca se vor reaseza repede, asta insemnand ca in aceasta primavara vor reporni creditarea", a mai spus guvernatorul BNR.

Totodata, Isarescu a precizat ca Romania are nevoie de echilibru "in abordarea tuturor problemelor legate de criza economico-financiara".