Banca Nationala a Romaniei (BNR) a relansat luni site-ul institutiei, designul noului site fiind mai modern si mai aerisit decat cel vechi, care nu a mai fost modificat de foarte mult timp. Utilizatorii pot gasi acum mult mai usor informatiile importante, avand in vedere ca pe centru se afla rubrica de noutati, iar in dreapta rata inflatiei, dobanzile BNR si cursul de schimb.

Continutul pare a fi mai bine organizat decat la site-ul precedent, in prezent meniul avand doar noua categorii fata de 22 in trecut. In acelasi timp, continutul este mai vizibil, fonturile folosite fiind mai mari decat cele folosite la vechiul site, iar fontul albastru, obositor, a fost inlocuit cu unul alb.

Site-ul BNR are acum si un serviciu de RSS, insa acesta nu este inca disponibil.

Potrivit unui comunicat al BNR, "noul website pune accent pe informarea in cel mai scurt timp posibil a utilizatorilor: publicul larg, mass-media, specialisti".

Cele mai semnificative modificari se refera la afisarea in zona de vizibilitate maxima a celor mai accesate informatii de catre utilizatorari, precum si a celor relevante pentru activitatea bancii centrale: cursul de schimb, ratele dobanzilor BNR, tinta de inflatie si valorile curente ale ratei inflatiei, dar si cele mai importante stiri ale momentului, se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste continutul, pe langa restructurarea si completarea sectiunilor existente (ex. sectiunea legislatie, sectiunea monede si bancnote), au fost introduse domenii noi: sisteme de plati, stabilitate financiara, statistica interactiva.

Totodata, au fost introduse "functionalitati care asigura accesul on-line si facil la informatie: notificarea automata a informatiei noi prin email sau RSS; disponibilitatea datelor statistice in formate csv, excel, xml, html (Sectiunea statistica interactiva); calendar de diseminare a datelor statistice, comunicatelor de presa si a altor evenimente; glosar de termeni; motor de cautare".

In paralel cu noul site, vechiul site va continua sa fie mentinut functional si actualizat o perioada limitata de timp.

Potrivit cotidianului Ziarul Financiar, noul site al BNR a fost realizat de compania Indaco, valoarea proiectului ridicandu-se la 107.000 de lei (29.000 de euro).

Noul site al BNR va putea fi accesat la adresele www.bnro.ro; www.bnr.ro; www.bancanationala.ro; www.nbr.ro si www.nationalbank.ro.

Cititorii HotNews.ro au semnalat faptul ca site-ul BNR nu poate fi accesat, afisand mesajul "Service Unavailable".

Un material pe aceasta tema puteti citi si pe blogul lui Victor Kapra.