Circa 4,5 milioane de cetateni europeni urmeaza sa-si piarda locurile de munca in acest an, din cauza crizei economice, potrivit previziunilor organizatiei patronale BusinessEurope, anuntate joi de presedintele asociatiei, Francais Ernest-Antoine Seilliere, citat de AFP.

"Ne asteptam ca 4,5 milioane de europeni sa isi piarda locurile de munca, din cauza crizei, in 2009", a afirmat Seilliere, in cadrul unei declaratii de presa acordate dupa intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Intreprinzatorii europeni se dovedesc a fi mai pesimisti decat Comisia Europeana, care a estimat ca doar 3,5 milioane de europeni vor ramene fara slujbe in acest an, potrivit previziunilor economice publicate la jumatatea lunii ianuarie.

"Credem ca planurile de relansare din Europa si din Statele Unite sunt, prin sustinerea pe care o acorda activitatii intreprinderilor, probabil cel mai bun mijloc de a garanta ca un numar maxim de locuri de munca vor fi mentinute si ca anumite slujbe vor putea fi create", a adaugat Seilliere.

Dar, "pe ansamblu, stim ca numarul persoanelor care vor intra in somaj in 2009 va fi foarte important", a subliniat el.