Delegatia FMI prezenta in Romania se intalneste, vineri, cu reprezentantii Ministerului Muncii. Ministrul Marian Sarbu a admis faptul ca un posibil acord cu FMI poate sa influenteze tot ce inseamna posibile politici economice si sociale. El spune insa ca Romania nu va accepta ca FMI sa impuna inghetarea pensiilor si spune ca va discuta cu delegatia Fondului despre cresterile salariilor si pensiilor, problematica somajului din Romania si reformarea pietii muncii.

"Nu vom fi de acord cu inghetarea cresterii pensiilor. Sper ca FMI sa nu se impotriveasca masurii de crestere a pensiilor cu rata inflatiei. Ma voi intalni cu reprezentantii Fondului, vineri, la 9:30, pentru a discuta despre cinci subiecte propuse de reprezentantii Fondului. Este vorba despre politica salariala, posibilele reforme din piata muncii, politica de pensii, politica de somaj si sprijinul acordat categoriilor sociale defavorizate", a declarat, joi seara, Marian Sarbu, la Realitatea Tv, potrivit NewsIn.

Ministrul Muncii a subliniat ca punctul de pensie va creste la 718 lei de la 1 aprilie si la 738 de lei din octombrie, asa cum a fost convenit in legea bugetului asigurarilor sociale. In plus, spune Marian Sarbu, pensia minima garantata va creste de la 1 aprilie la 300 lei si de la 1 octombrie la 350 lei.

In ceea ce priveste cresterile salariale, Marian Sarbu a afirmat ca discutiile pe aceasta tema nu se vor purta mai devreme de 15 aprilie, cand este asteptata legea salarizarii bugetarilor.