Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat vineri perspectivele ratingurilor NBG, Alpha Bank si Piraeus Bank si a taiat cu o treapta calificativul EFG Eurobank Ergasias, din cauza inrautatirii conditiilor din mediul operational, potrivit agentiei de rating, transmite NewsIn.

Astfel, agentia de evaluare financiara Fitch a coborat de la 'stabila' la 'negativa' perspectiva ratingului National Bank of Greece (NBG), ca urmare a schimbarilor din mediul operational cu conditii din ce in ce mai dificile.

Fitch a confirmat, in acelasi timp, ratingul 'A-' pentru credite pe termen lung al National Bank of Greece, ratingul 'F2' pentru credite pe termen scurt, calificativul individual 'B/C' si ratingul de suport '2'.

Fitch Ratings a coborat, totodata, ratingul pentru credite pe termen lung al EFG Eurobank Ergasias, de la 'A' la 'A-', ca urmare a impactului inrautatirii mediului operational.

Din acelasi motiv, agentia de rating a coborat, de la 'stabila' la 'negativa', perspectiva ratingului bancilor Alpha Bank si Piraeus Bank.

Toate cele patru banci sunt prezente si pe piata romaneasca.