Refluxul net de capital din Rusia nu va depasi, in 2009, suma de 100 miliarde de dolari, sub indicele de anul trecut, a declarat vicepremierul si ministrul de finante al Rusiei, Aleksei Kudrin.

"Un reflux semnificativ nu s-a mai inregistrat din luna ianuarie. Prin urmare, la sfarsitul anului, refluxul va fi sub 100 miliarde, va fi mai mic decat in 2008", a subliniat Kudrin, adresandu-se ziaristilor, la Londra.

Pe primele doua luni din 2009, refluxul net de capital din Rusia s-a cifrat, potrivit datelor Bancii centrale, la 35,5 miliarde dolari - 29 in ianuarie si 4,5 in februarie. In 2008, acest indice a fost de aproape 130 miliarde, precizeaza RIA Novosti.

Rusia nu-si va majora contributia la FMI

Aleksei Kudrin a avertizat insa ca Rusia nu-si va putea majora cota de participare la FMI la urmatoarea redistribuire a cotelor.

"La urmatoarea revizuire, Rusia nu-si va putea mari numarul de voturi. Din cauza volumului FMI si a situatiei economice din anii 90, Rusia nu va intra printre tarile a caror influenta va spori in cadrul FMI", a spus oficialul rus.

El a afirmat ca ultima revizuire a cotelor de participare la FMI a fost una 'cosmetizata', care nu a raspuns tendintelor economice. "La acea data, Rusia s-a pronuntat pentru o redistribuire mai corecta a cotelor. Astazi, este evident ca temerile mele s-au dovedit juste", a mai spus Kudrin.