Analistul Thomas Friedman a sugerat ca presedintele Fed, Ben Bernanke, este drogat daca sustine ca economia americana a inceput sa se redreseze. Intr-un interviu pentru ABC, castigatorul premiului Pulitzer a respins optimismul lui Bernanke, care se declarase increzator in depasirea crizei financiare si afirmase ca se asteapta ca redresarea economica sa inceapa anul viitor.

Friedman a afirmat razand ca Bernanke pare "sa foloseasca droguri" daca face astfel de declaratii.

Ben Bernanke a declarat intr-un interviu la postul american de televiziune CBS ca "este posibil sa vedem sfarsitul recesiunii in acest an si vom vedea relansarea la inceputul anului urmator. Ea se va accelera cu timpul".

Seful Fed a avertizat ca cel mai mare risc in redresarea economica il reprezinta lipsa de vointa politica pentru rezolvarea problemelor care asalteaza economia, transmit agentiile internationale de presa.

Ben Bernanke a recunoscut ca rata somajului va fi mai mare decat nivelul de 8,1% (cat s-a inregistrat in februarie), insa a precizat ca "exista semnale care anunta vremuri mai bune", fara sa dea detalii suplimentare.

Thomas Friedman, care este un cunoscut ziarist si comentator american, a afirmat ca nu stie cand criza economica va lua sfarsit.