Standard & Poor's a confirmat miercuri ratingurile acordate pentru creditele pe termen lung si scurt ale grupului austriac Erste Bank, ca urmare a importantei bancii pentru economia Austriei, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Totodata, Standard & Poor's a confirmat si calificativele BCR si a celorlalte subsidiare ale grupului austriac din Cehia si Slovacia, in pofida presiunilor asupra profilurilor individuale de creditare ale acestor banci.

Astfel, agentia de rating a confirmat calificativele "A" pentru datoria pe termen lung, respectiv "A-1" pentru credite pe termen scurt ale Erste Bank, si ratingul "BB+" pentru credite pe termen lung al BCR. Perspectiva ratingurilor ambelor institutii de credit este negativa.

"Confirmarea ratingului reflecta parerea noastra ca Erste Bank este o institutie de o importanta sistemica pentru economia Austriei si finantarea de 1,9 miliarde de euro care urmeaza sa fie acordat bancii de guvernul austriac", a declarat analistul Markus Schmaus de la Standard & Poor's. Acesta a mai precizat ca autoritatile austriece vor continua sa ofere sprijin bancii in caz de nevoie.

Desi consideram ca sprijinul acordat de guvern este temporar, acesta atenueaza perspectivele prudente legate de dezvoltarea viitoare a profilului de credit al Erste Bank, in contextul presiunilor care vor fi exercitate asupra castigurilor bancii de majorarea riscurilor de creditare, in special in Europa Centrala si de Est, se mai arata in coumunicat.