Fannie Mae intentioneaza sa plateasca bonusuri de pana la 611.000 dolari pentru patru manageri de top ai gigantului ipotecar care a fost salvat de la faliment dupa interventia masiva a statului american. Celalalt gigant al pietei ipotecare, Freddie Mac are planuri similare, anunta AP.

Fannie Mae a precizat, intr-un document inmanat Securities and Exchange Commission, ca intentioneaza sa acorde bonusuri cuprinse intre 470.000 si 611.000 dolari pentru patru directori.

Freddie Mac are planuri similare, dar nu se stie inca ce suma va fi pusa la bataie pentru stimularea directorilor companiei.

Cele doua companii au fost salvate de la faliment prin interventia statului, fiind nationalizate. Fannie a primit un ajutor de 15,2 miliarde dolari, in timp ce Freddie a solicitat un ajutor suplimentar de 31 miliarde dolari, pe langa cei 13,8 miliarde dolari primiti anul trecut.

Informatia vine la putin timp dupa ce un alt gigant salvat de la faliment din bani publici - grupul AIG - a anuntat ca s-ar putea sa fie obligat sa plateasca bonusuri in valoare de peste 160 de milioane dolari.