De la inceputul saptamanii, actiunile Sberbank au crescut la MICEX cu 42,3%, capitalizarea bancii ajungand la 15,36 miliarde, aproape la egalitate cu Citigroup (15,39 miliarde, potrivit datelor Bloomberg), informeaza Vedomosti.

In data de 2 martie, cand a inceput ascensiunea actiunilor Sberbank, la bursa moscovita MICEX ele valorau 13,8 ruble, pentru ca joi sa ajunga la 24,95.

"Actiunile Sberbank au inceput sa fie trase in sus, de la 15 ruble, mai intai impotriva curentului, apoi impreuna cu toate celelalte companii listate, fara insa a cobori niciodata", a explicat Aleksandr Zaharov, de la Metropol.

"In tot acest interval, la MICEX s-a tranzactiont un volum colosal – cineva aspira titluri de pe piata”, a estimat expertul.

"Pe piata circula tot felul de zvonri, se fac tot felul de speculatii. Se spune, printre altele, ca Sberbank si-ar rascumpa actiunile de la bursa, se vorbeste despre cativa mari cumparatori", dezvaluie Aleksei Dolgih, de la Troika dialog.

"Exista un puternic interes din partea unui investitor strategic", se declara convins Aleksei Zokin, de la Gazprombank. "Cei mai activi cumparatori de actiuni Sber sunt Troika dialog si Deutsche Bank", spune un bancher apropiat conducerii bancii de stat.