"Bancile austriece care au filiale in Romania sunt solide. Nu trebuie sa ne ingrijoreze situatia actuala, ci trebuie sa ne luam masuri pentru a nu ajunge intr-o situatie dificila in viitor. Trebuie sa putem anticipa. Trebuie sa plecam de pe postamentul unei realitati care se poate deprecia", a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, dupa intalnirea cu Heinz Fischer, presedintele austriac.

  • "Austria este foarte prezenta din punct de vedere economic in Romania, are un volum mare de investitii. In aceasta perioada grea o sa continuam sa colaboram pe baza increderii. Bancile austriece au anuntat ca vor mentine liniile de creditare", a continuat Traian Basescu.
  • "Austria este al doilea inestitor strain in Romania. Criza economica poate afecta in viitor nu doar interesele romanesti, ci si pe cele austriace in Romania", a adaugat seful statului.
  • "Sistemul bancar, inclusiv bancile austriece care au filiale in Romania, sunt solide. Nu trebuie sa ne ingrijoreze situatia actuala, ci trebuie sa ne luam masuri pentru a nu ajunge intr-o situatie dificila in viitor. Trebuie sa putem anticipa. Trebuie sa plecam de pe postamentul unei realitati care se poate deprecia. Nu avem de discutat decat despre prudenta si grija si este in interesul ambelor parti sa fim prudenti", a incheiat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu efectueaza, luni, o vizita oficiala la Viena, in cadrul careia are programate intalniri cu presedintele austriac, cancelarul, primarul Vienei si cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai romanilor stabiliti in Austria.

"Discutiile vor fi dominate de problematica economica, mai ales ca Austria este al doilea investitor in Romania", a afirmat seful statului, pe aeroportul Henri Coanda, inaintea plecarii spre Viena.

Din delegatia care il insoteste pe seful statului la Viena fac parte si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ministrul Turismului, Elena Udrea.

Citeste si Declaratiile lui Traian Basescu inaintea plecarii in Austria.