Grupul italian UniCredit va concedia in acest an 1.400 de angajati din Ucraina si Kazahstan pentru a-si reduce costurile pe pietele emergente din Europa, potrivit cotidianului austriac Die Presse citat de Reuters. Federico Ghizzoni, seful diviziei de operatiuni pe pietele emergente din Europa, a anuntat ca in jur de 600-700 de angajati vor fi disponibilizati in fiecare din cele doua tari.

UniCredit a concediat deja anul trecut pana la 700 de angajati in Ucraina.

Federico Ghizzoni a precizat totodata ca afacerile Unicredit au fost "foarte bune" in primele doua luni din 2009, sustinand afirmatiile directorului general al grupului Alessandro Profumo facute in urma cu doua saptamani.

De asemenea, Ghizzoni a spus ca este sigur ca investitiile UniCredit in Ucraina si Kazahstan vor fi profitabile pe termen lung. Aceasta afirmatie vine dupa ce la inceputul acestei luni grupul a reevaluat in sens negativ valoarea subsidiarelor din cele doua tari.

Raiffeisen International, actionarul majoritar al celei de-a doua mari banci din Ucraina, a anuntat anul trecut ca isi va reduce numarul de angajati de pe aceasta piata cu 1.800, adica 10% din numarul total al personalului.