Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, continutul scrisorii de intentie a Romaniei catre Fondul Monetar International, pentru accesarea unui imprumut. "Am adoptat scrisoarea de intentie. Ea va pleca catre CE si catre FMI. In momentul in care vom primi raspunsul, va fi semnat acordul de imprumut. Acordul se intoarce apoi la cele doua institutii, dupa care va deveni aplicabil", a declarat premierul Emil Boc.

Primul ministru a tinut sa precizeze ca "Acordul are un caracter preventiv. Dorim, in primul rand, sa limitam efectele negative ale crizei economice in Romania".

"Vrem sa ii ajutam pe romani sa isi mentina locurile de munca, sa ii ajutam sa isi plateasca creditele la banci, sa ajutam bancile sa reia creditarea si finantarea economiei, sa putem plati salariile si pensiile si sa nu intram intr-o situatie economica care sa ne puna dificultati", a adaugat Emil Boc.

"Acordul are si o componenta sociala, care vizeaza ajutarea celor cu venituri mici, a somerilor, a pensionarilor. Anul acesta, majorarile salariale vor fi acordate exclusiv celor cu salarii mici. Cei cu pensii mici vor primi pensia necesara pentru a avea un trai decent. Salariile demnitarilor vor fi inghetate in 2009", a anuntat primul ministru.

Emil Boc mai spera ca, dupa ce banii proveniti din imprumutul extern vor ajunge in tara, "cursul euro sa fie cat se poate de stabil".