Niciun euro care vine de la FMI nu va ajunge in salarii si sporuri, nici cei care se vor duce la Banca Nationala, nici cei care se vor duce la Ministerul Finantelor", a declarat, marti, presedintele Traian Basescu, dupa o intalnire cu presedintii Camerelor de Comert din Romania, pe tema acordului cu FMI.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu, dupa intalnirea cu presedintii Camerelor de Comert:

  • "Si eu realizez ca a fost o prea puternica implicare a sefului statului in diverse etape ale negocierii acestui acord. Nu este nimic anormal. Este absolut clar si fara dubii ca, in momentul de fata, implicarea oamenilor politici de varf - sefi de stat si de Guvern - in prefigurarea evolutiilor in sistemul finnaciar bancar al unei tari, in ameliorarea efectelor crizei, este o obligatie, nu o chestiune de bunavointa."
  • "In Romania nu avem, in acest moment, o problema de depreciere sau de prabusire a sistemului bancar. Acest aspect demonstreaza ca Romania nu a apelat la acordul cu Fondul ca la o centura de salvare, ci ca la o centura de siguranta."
  • "Obiectivul acordului a fost, in primul rand, evitarea unui derapaj. Sunt state care au apelat prea tarziu la o finantare externa, ceea ce a facut ca efectele acestei finantari sa fie diminuate."
  • "Imi asum decizia politica, alaturi de Guvern si de BNR, ca acest acord cu FMI sa se incheie."
  • "Romania are anul acesta datorii externe de 1,6 miliarde de euro, o datorie infima fata de potentialul Romaniei de a rambursa datoriile externe."