Martin Wolf este comentator-sef pe teme economice la Financial Times. Recomand lectura editorialelor sale precum si al blogului sau de pe FT. Astazi, Martin Wolf a scris despre cum se poate rezolva actuala criza mondiala. Dupa ce face pe scurt un rezumat al problemelor grave, propune un plan in 8 puncte, scrie Emil Stoica pe blogul sau.

Sincer, planul sau care include un rol marit al FMI-ului (si o alternativa la dolar), punerea la comun a rezervelor valutare a diferitelor tari precum si un rol mai incisiv al SUA in rezolvarea crizei, ei bine, acest plan este logic si este o reala varianta de lucru pentu intalnirea G20 de la Londra.

Desigur, multi cititori o sa spuna ca este un plan ca oricare altul … Nu este asa. Pe blogul lui Martin Wolf de pe FT contribuie 50 dintre cei mai buni economisti din lume la ora actuala, el este citit de lideri ai G20 (ministrul de finante francez tocmai a declarat la BBC ca ii place de Martin). La inceputul lui octombrie 2008, el a amplificat ideile privind salvarea bancilor, idei ce au fost aplicate de Gordon Brown, prim-ministru al Marii Britanii si, ulterior, de liderii altor tari.

Repet, recomand articolul, lectura sa dureaza 10 minute.

Citeste si comenteaza peblogul lui Emil Stoica.