Emil Boc, despre impozitul forfetar: "Aceasta masura propusa are ca scop doar partea aceasta de combatere a evaziunii fiscale" 

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2009, 18:53 Economie | Finanţe & Bănci

Premierul Emil Boc a declarat pentru Radio Romania Actualitati, ca raspuns la o intrebare despre introducerea impozitului forfetar, ca "Evaziunea fiscala este mare in Romania. Eu, ca prim-ministru, am cerut ca inainte de a lua orice masura sa vedem cum putem combate evaziunea fiscala. Cei care trebuie sa plateasca in mod legal niste impozite si taxe la stat sa le plateasca, sa nu fie doua categorii de intreprinderi: unii care sunt corecti si isi platesc si pe aceia sa-i jupuim, iar altii mai smecheri, care gasesc tot felul de subterfugii, nu platesc impozit si taxe, sa-i lasam deoparte", a spus Boc. El a mai explicat ca actul normativ pentru ajustarea bugetului de stat va fi prezentat Birourilor Permanente ale celor doua Camere dupa discutarea sa cu partenerii sociali si dupa sosirea scrisorii de la FMI, adica in circa 7-10 zile.

Fragmente din interviul acordat Radio Romania Actualitati (sursa: www.gov.ro):

Realizator: As vrea sa revin la ceea ce spuneati dumneavoastra legat de stimularea Intreprinderilor Mici si Mijlocii. O multime de intreprinderi sau voci din mediul privat se plang de faptul ca intentionati sa introduceti impozitul forfetar si spun ca, dimpotriva, acesta va sterge de pe harta economica o multime de firme mici.

Emil Boc:
In acest moment exista la Ministerul Finantelor o analiza cu privire la modalitatile prin care sa combatem evaziunea fiscala.

Realizator: Dar la ce nivel este evaziunea fiscala acum ?
Emil Boc: E foarte mare. Las Ministerul Finantelor sa dea aceste cifre oficiale.

Realizator: Orientativ..
Emil Boc: Evaziunea fiscala este mare in Romania. Eu, ca prim-ministru, am cerut ca inainte de a lua orice masura sa vedem cum putem combate evaziunea fiscala. Cei care trebuie sa plateasca in mod legal niste impozite si taxe la stat sa le plateasca, sa nu fie doua categorii de intreprinderi: unii care sunt corecti si isi platesc si pe aceia sa-i jupuim, iar altii, mai smecheri, care gasesc tot felul de subterfugii, nu platesc impozit si taxe, sa-i lasam deoparte.

De aceea, aceasta masura propusa - si, Ministerul de Finante o analizeaza si cu partenerii sociali si cu patronatele, in momentul de fata - are ca scop doar partea aceasta de combatere a evaziunii fiscale. In ce forma va fi finalizata, dati-mi voie sa asteptam negocierile de la Ministerul de Finante si sa vedem in ce forma va fi ea prezentata, dar – va repet – ea are ca obiectiv diminuarea evaziunii fiscale si nu impunerea unei fiscalitati spoliatoare acolo unde, evident, exista lucru corect, se platesc impozitele si taxele si se face treaba in aceasta tara. Si, tot in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii – si repet, programul despre care am vorbit de 142 milioane de euro pe ansamblu, din care 61 milioane de euro tocmai pentru a sprijini IMM-urile sa angajeze someri, suportand 50% din costurile de salarizare pe o perioada de 12 luni, uneori mergand chiar pana la 24 de luni, printr-un program pe care il derulam la Ministerul Muncii si, din 31 martie, programul este deschis pana la 31 octombrie, dupa principiul „primul venit, primul servit”, tocmai sa aducem bani in economie si sa dam sperante ca locurile de munca pot fi ocupate.

Realizator: Cand credeti ca lucrurile vor fi publice sau cand vor fi gata modificarile la Codul fiscal? Nu cand intra in vigoare, cand vor fi gata, cand vom sti despre ele?

Emil Boc: Nu as vrea sa dau termene care sa constituie un element de presiune. Vreau ca lucrurile acestea sa mearga natural, pe baza dialogului social care exista in acest moment, antrenat de Guvernul Romaniei si, in al doilea rand, sa fie discutate cu partenerii, atat…

Realizator: Dar nu va sunt necesare aceste modificari pentru …

Emil Boc: .. pentru finalizarea actului normativ care va fi prezentat si Birourilor permanente ale celor doua Camere. Eu cred ca pana la sfarsitul acestei saptamani vom putea avea o forma preliminara a acestor discutii, o forma preliminara a actului normativ…

Realizator: … care sa fie discutat si cu sindicatele si cu patronatul..
Emil Boc:..obligatoriu

Fragment din interviu, legat de actul normativ care pregateste rectificarea bugetara:

Emil Boc: Ca sa punem in ordine lucrurile, in acest moment, Romania se afla intr-o faza avansata de negociere cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International in vederea incheierii unui acord de imprumut in valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro. Scrisoarea Guvernului Romaniei, in acest moment, se afla atat la Bruxelles, cat si la Washington, adica la Comisia Europeana si la sediul Fondului Monetar International, urmand a primi raspunsul de la aceste structuri institutionale pe baza negocierilor care au avut loc la Bucuresti.

Urmeaza, ca in aceste zile, scrisoarea sa fie inaintata Guvernului Romaniei, astfel incat sa putem semna oficial acordul de imprumut cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International. In cadrul acestui acord exista mai multe conditionalitati, pe care Romania trebuie sa le indeplineasca.

Aceste conditionalitati, in mare, ar fi urmatoarele: pana la data de 4-8 mai, Romania sa emita un act normativ prin care sa ajusteze bugetul de stat in conformitate cu evolutia economica a tarii. In al doilea rand, e vorba de elaborarea legii salarizarii unice, e vorba de elaborarea legii responsabilitatii fiscale si elaborarea unei legi cu privire la sistemul de pensii si aceste acte normative trebuie sa fie elaborate pe parcursul anului 2009.

In privinta primului element, e vorba de aceasta ajustare bugetara, care poate implica si o rectificare bugetara. Ar fi posibil sa implice doar unele masuri, care dupa aceea sa se regaseasca intr-o viitoare rectificare bugetara, sau acele masuri sa se regaseasca deja direct intr-o eventuala rectificare bugetara.

Am convenit la nivel parlamentar, ca fiind vorba de o decizie importanta ce va fi luata printr-o ordonanta de urgenta, in virtutea raporturilor constitutionale intre Guvern si Parlament, Guvernul lucrand sub controlul Parlamentului, sa informam Birourile Permanente ale celor doua Camere cu privire la continutul deciziei Guvernului, sau la modul in care Guvernul vede aceasta situatie. Intrucat scrisoarea de la Comisia Europeana, respectiv Fondul Monetar International nu a ajuns inca pe masa guvernantilor nostri, pentru a putea trece, practic, la elaborarea actului normativ, el fiind doar in faza de proiect, am convenit, la nivelul Coalitiei, ca prezentarea in cadrul sedintei Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere sa aiba loc dupa ce aceasta scrisoare ajunge la Bucuresti, dupa ce proiectul de act normativ exista discutat cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si inainte de trecerea lui prin Guvern, sa-l prezentam Birourilor Permanente pentru eventualele corectii.

Din acest punct de vedere pot sa va spun ca in urmatoarele 7-10 zile, evident ca vom avea o discutie la nivelul Birourilor Permanente in urma acordului cu Fondul Monetar International.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

2217 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  cel mai MARE prim (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:00)

  GB [anonim]

  esti dus .... cu capul, tu si cu tot guvernu'
  daca crezi ca acum e cazul sa cresti taxele.
  sa aveti parte numai de ceea ce ne dati voi - clasa politica, noua celor care inca platim impozite
  RUSINE
   #showComment#showComment#showComment
 • +10 (10 voturi)    
  Boc ne crede tampiti... (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:08)

  Dedalus [anonim]

  Pai domnu Boc nu stie nimic...

  Ne tot trimite la finante.

  Cum discuta despre impozite fara sa stie?

  Combate evaziunea fiscala introducand impozite pe care sa la platesti si daca pierzi?

  Un impozit introdus doar pentru a combate evaziunea fiscala...

  Imi pare rau, dar cred ca ar trebui introdus controlul psihiatric obligatoriu pentru guvernanti, pentru ca o asemenea ideea, cu tot respectul si fara a cauta sa jugnesc pe nimeni- denota grave probleme psihice.

  Cat priveste ajutorul de stat pentru angajarea personalului, sa fim seriosi! Data trevuta cand s-a mai incercat asa ceva, eu ni mi-am primit subventia pe angajat niciodata in 6 luni de cand am cerut-o. Dupa 6 luni am renuntat si la subventie si la angajatul respectiv - pentru ca in realitate mecanismul ala de subventioanre consta in subventionarea statuilui de catre firma mea (prin angajarea cuiva care altfel ar fi fost somer) si nu invers...

  Plus prostia absolut behaitoare cu "infornmarea birourilor permanente cu privire la continutul ordonantei de urgenta"!

  Ce draq sa faca birourile permanente cu "continutul" ?!

  De votat, voteaza parlamentul, nicidecum birourile. Dupa adoptare, ordonanta e publicata in Monitor. Parlamentul o va vedea oricum acolo...

  Domnu" Boc- ati inventat miniparlamentul! (=birourile reunite care aproba ordonante)!!!!

  Pai atunci inventati si o constitutie noua, ce va costa?!!
 • +9 (9 voturi)    
  Mic, mic, da'... (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:10)

  Horea [anonim]

  Pe cat de mic e Boc asta nu mi-as fi inchipuit ca poate incapea atata varza in capul lui.
 • +10 (10 voturi)    
  Dle Priministru (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:11)

  George [anonim]

  Nu-mi mai pierd vremea sa scriu pe aici, oricum guvernantii fac ce stiu ei si ce vrea FMI-il.
  Intre timp din primul salariul o sa-mi opresc mica firma , ca deh....acu sunt angajat si nu am reusit ca altii in domeniu cu contracte la primarii.
  Dar promit PD-ului - ca a DOUA OARA NU MA MAI PACALESTE LA VOT. Scurt si la obiect.
 • +6 (6 voturi)    
  Frectii... (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:15)

  George [anonim]

  Ca de obicei, ca sa se combata evaziunea, nu se trece la pedepsirea ei, ci la obligarea celor buni platnici sa verse la buget si ceea ce nu platesc evazionistii; adica, una peste alta, la buget sa intre, indiferent din ce directie, banii. Asta este o incapacitate a actualei guvernari, nu vi se pare? Sunt mici intreprinzatori care, daca ar avea 500 euro, ar zice ca mai bine traiesc cu acei bani un an, decat sa ii dea la stat incercand sa dezvolte o afacere care, in actuala conjunctura (criza) s-ar putea sa nu ii aduca nici macar atatia bani!
 • -6 (6 voturi)    
  tariceanu (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:22)

  asdfgh [anonim]

  daca pnl-ul nu fura tot ce putea anul trecut, acum nu mai era asa de greu
  tariceanu, patriciu si cu antonescu trebuiesc arestati pentru dezastrul pe care l-au lasat in tara
   #showComment
 • +8 (8 voturi)    
  boc bondoc ingroapa romania (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:46)

  cristina [anonim]

  Inca de la inceputul interviului am observat ca asa zisul domn Boc Bondoc habar nu are cu ce se mananca economia. Cum crede el ca va scadea evaziunea fiscala cand pune din ce in ce mai multe BIRURI clasei muncitoare din Romania ?
  Cu siguranta ca se va merge in continuare pe evaziune fiscala si pe neplata impozitelor cand tu ca microintreprindere nu poti nici macar sa-ti mai platesti angajatii si utilitatile zilnice.
  Cea mai mare problema este ca nu se doreste de loc sustinerea economiei si redezvoltarea fabricilor. Au inchis si au vandut toate fabricile care mai produceau ceva in Romania... de unde sa iei ? de la niste oameni care nu au nici cu ce merge mai departe ?
  Daca s-ar fi sustinut intreprinderile mici si mijlocii acestea ar fi angajat oameni si le-ar fi dat de munca, nu am mai fi avut someri si ar fi contribuit si la fondul de stat. Asa nu fac decat sa determine patronii intreprinderilor mici si mijlocii sa dea din oameni afara si sa-si scada productia din cauza lipsei posibilitatilor de a mai platii toate impozitele si taxele care le impune statul roman.
  Dupa cum se vede astia ce viseaza noaptea fac ziua. Problema este ca viseaza numai prostii si nu au habar de viata de zi cu zi. Ei traiesc intr-un PALAT DE CLESTAR , nu pot fi trasi la raspundere de nimeni si noi toti ceilalti le FACEM PANTOFII CU CREMA.
 • +9 (9 voturi)    
  IMEME (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:56)

  patrunjel [utilizator]

  Boc tata esti cel mai prost prim ministru pe care l-a avut Romania vreodata . Cred ca Radu Vasile , Ciorbea si Vacatoiu sunt fericiti ca ai aparut tu , au scapat de competitia pt ultimul loc la lada de gunoi a istoriei.

  Bine ba Boculet , omoara-i pe toti , sa nu ramana IMM nefalimentat in Romania .

  Sho pe ei .
 • +8 (8 voturi)    
  Domnilor mari creiere FINANTISTE (Marţi, 7 aprilie 2009, 20:06)

  concret [anonim]

  Caz concret : o mica firma pentru prestari servicii ocazionale. Adica muncesc suplimentar serviciului si trebuie sa platesc din serviciu impozitele impuse de dragii guvernanti ?

  Caz concret : Firma in asteptare, ca siguranta pentru zile negre. Venit zero.
  Deci trebuiesc bani de acasa desi nu are rulaj.
  Prima masura: desfiintarea firmei !

  Cu multumiri la GUVERNATII FINANTISTI !
 • +6 (6 voturi)    
  Dle Boc (Marţi, 7 aprilie 2009, 20:39)

  zack [anonim]

  Daca exista evaziune fiscala de ce nu pedepsiti vinovatii si incercati sa pedepsiti toata lumea?
  Trebuie sa platim tot noi pentru incompetenta organelor de control?
  Este o lege criminala,multi isi vor pierde afacerea,multi vor ramane fara munca.
  Nu am suferit destule,de ce ne faceti viata si mai mizerabila?
  V-am votat.Incepe sa-mi para rau.Daca aprobati aceasta lege sigur nu am sa va mai votez.
   #showComment
 • +4 (4 voturi)    
  ? (Marţi, 7 aprilie 2009, 20:50)

  ileana [anonim]

  Domnu' Boc, daca cunoasteti fenomenu' evaziunii, de ce nu "umblati"direct? De ce trebuie sa luati de la noi, toti, ca sa dati ajutoare de stat?
 • +5 (5 voturi)    
  Subminarea economiei nationale (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:14)

  Justin Puscasu [anonim]

  Daca aceasta ordonanta va fi aprobata, efectele ei asupra economiei vor fi atat de catastrofale, incat Domnii Pogea si Boc vor fi demni de un proces pentru subminarea economiei nationale.
  Asta in cazul in care vor scapa de linsaj cu ocazia "deranjului" provocat de criza care bate la usa.
  Pana una-alta, guvernul Boc concureaza la incompetenta si iresponsabilitate cu guvernele Ciorbea si Radu Vasile. La care se adauga experienta in hotie, acumulata de PSD in vremea guvernului Nastase.
 • +4 (4 voturi)    
  Mailuri (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:22)

  george [anonim]

  Domnule Boc,
  am dat mailuri pe urmatoarele adrese.

  Legea52@mfinante.ro, nfo@mfinante.ro, drp@gov.ro, procetatean@presidency.ro

  Oare le citeste cineva in guvernul Romaniei ?
 • -5 (5 voturi)    
  Cel mai bun guvern pe care l-am avut vreodata (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:28)

  Marius [anonim]

  Trebuie felicitat d-l Boc. Aceasta este intr-adevar cea mai corecta masura de a face rost de bani. Cine critica ar trebui sa stie ca alternativa este reprezentata de cresterea TVA sau a cotei unice. Sa-mi spuna si mie cine a vazut prin America sau chiar Europa atatia oameni cu masini de serviciu? Ei practic nu exista pt. ca nu este rentabil pentru firmele de-acolo sa achizitioneze asa ceva. In america dac ti-ai luat BMW pe firma ai foarte mult explicatii de dat. La noi insa asta e regula. Cred ca la momentul acesta 80% din bmw-urile noi care se vad pe strada sunt luatepe firma prin intermediul produselor asset ale firmelor de leasing care nu-ti cer nici macar o balanta de verificare. Sunt mii si mii de firme care fac profit dar declara pierderi prin deducerea cheltuielilor cu masina (TVA, benzina, casco) sau a multor alte cheltuieli. Cine spune ca prin asta se da o lovitura industrie auto i-as rspunde ca industria auto este reprezentata in primul rand de producatorii auto si furnizoii lor si de-abia in ultia instanta de importatori. Bravo guvernantilor
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • +4 (4 voturi)    
  taxa, boc, si evazionistii (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:31)

  iememe [anonim]

  Din moment ce se adopta acest "proiect" inseamna ca toti suntem evazionisti.Astept de la Dl Boc precizari in ceea ce priveste "iar altii mai smecheri, care gasesc tot felul de subterfugii, nu platesc impozit si taxe".Cine sunt acei derbedei, domnule Boc???
  Asteptam o lista, daca aveti.
  Daca nu, inseamna ca ori nu exista ori suntem cu totii hoti, din moment ce platim o taxa adresata evazionistilor.
  Totusi, gandindu-ma la partenerii mei externi care vor citi declaratia dvs., cred ca voi suferi o scadere de imagine in ochii lor, deorece platesc o taxa de evazionisti.
  Ma despagubiti dvs. pentru pierderea de imagine si clienti?
 • -6 (6 voturi)    
  Mai are statul vreun rol ? (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:31)

  martin [anonim]

  Este evident ca statul ramane,dupa mintea celor care comenteaza acest subiect aici sau la alte articole, doar cu rolul de a i se cere continuu si cu critica ca nu da destul. Totusi toate taxele statului roman , chiar daca e vorba de ordonante de urgenta, sunt aprobate pana la urma de parlamentul ales. Deci problema veche de la Boston (clonele vor avea dificultati si nu vor putea fi sfatuite de Van Ghelie) nu se pune.
  Si totusi toti guralivii de pe site ameninta ca vor arunca ceaiul in apa, adica vor activa la negru. Dar daca nu raporteaza profit si nu platesc nimic, tot la negru inseamna.
  Si acum ceva care o sa-mi aduca note negative si ascunderea mesajului:
  - Din ce opera este corul evazionistilor ?
   #showComment
 • +3 (3 voturi)    
  Intrebare (Marţi, 7 aprilie 2009, 21:43)

  Pandi [anonim]

  Cine i-a votat pe astia ?
  Ca eu nu !
  Piticu` isi face de cap!
 • +6 (6 voturi)    
  Amice, esti idiot! (Marţi, 7 aprilie 2009, 22:07)

  Razvan Marin [utilizator]

  Combati evaziunea fiscala prin cresterea taxelor! Eclatant!
 • +2 (2 voturi)    
  Boc poc poc (Miercuri, 8 aprilie 2009, 3:41)

  Finantistu' [anonim]

  Dle, sa ii spuna cineva niznaiului astuia ca nu intereseaza pe nimeni intentia actului normativ ci efectele acestuia. Efectele previzionate de mine sunt createrea somajului, a evaziunii pt ca toti cei micii intreprinzatori vor trece pe negru. Vom incepe iarasi sa auzim de 500 ron pe cartea de munca si 500 in plic. Se pare ca guvernul boc ne da inapoi cu cel putin 10 ani. Dar ceva tot poate fi bine, poate NE DAU AFARA DIN UE. Si apoi din nato si, ulterior, poate putem face cerere de azil, poate chiar si in congo.
 • +2 (2 voturi)    
  :) (Miercuri, 8 aprilie 2009, 7:42)

  monica [anonim]

  Prietene, daca tu crezi ca impozitul forfetar e doar o crestere a impozitelor, te inseli. Ce parere avem toti depsre cazinouri, agentii de pariuri, baruri si restaurante care incheie vesnic cu profit 0, astfel incat sa nu plateasca impozit pe profit?!? De ce numai unii platim taxe si impozte iar altii nu? Asta e esenta impoztilui forfetar... Si sa nu-mi spuneti ca nu sunt cazuri de declarari de profit 0 ca sa nu fie cazul unui impozit pe profit. De fapt, asa s-au imogatit multi!
   #showComment
 • 0 (2 voturi)    
  evaziunea e in floare (Miercuri, 8 aprilie 2009, 8:13)

  daniela [anonim]

  bravo pentru aceasta masura. numai in romania sunt milioane de "af", "pfi","pfa" care sunt puse numai pe evaziune fiscala. in pluspoate guvernul va face si in arges niste "vizite" pentru ca aici in topoloveni, priboieni, dobtrsti, beleti, negresti, botesti ,bogati sunt o gramada(mii) de cazane de tuica care functioneaza ilegal si in plus acolo e mafia taierilor ilegale( in ultimii ani sau defrisat 20 000 de hectare de padure.
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  articol (Miercuri, 8 aprilie 2009, 9:28)

  pelarg.ro [anonim]

  vere, niste nebuni care nu stiu ce fac, serios.
 • +1 (1 vot)    
  O singura intrebare pt. BOC (Miercuri, 8 aprilie 2009, 14:55)

  ionica [anonim]

  Oare chiar nu va este rusine?
  Nu astept raspuns, dar sa stiti ca nu chiar toti romanii sunt prosti, si cu atat mai putin intreprinzatorii...
 • 0 (0 voturi)    
  Voi sunteti normali? (Joi, 9 aprilie 2009, 10:06)

  Roald [anonim]

  Daca am inteles bine, cu aceste masuri veti depista care firme pe pierdere fac "economie gri" in felul urmator: dupa aplicarea masurilor, care dintre firme rezista sunt vinovati, care se inchid, erau cinstiti. Daca aceste firme cinstite se inchid, va ganditi cate alte impozite nu veti mai incasa si cu cati someri in plus va veti alege ? Acuzatia de subminare a economiei nationale inca exista, si nu stiti cum se va intoarce roata!
 • 0 (0 voturi)    
  Rugaminte...ptr Emil Boc (Mircea Geoana) (Joi, 9 aprilie 2009, 23:54)

  Marius [anonim]

  Fiti va rog amabil domnule Emil Boc si explicati pe intelesul tuturor ce a insemnat "Ei cu Ei, NOi cu VOi"
  Il invit si pe domnul Mircea Geoana daca are amabilitatea.
  Nu mai am nimic de comentat.
 • 0 (0 voturi)    
  NU STIE CUM SA FACA BANI PE SPINAREA NOASTRA (Vineri, 10 aprilie 2009, 7:52)

  VALY [anonim]

  COMBATERE EVAZIUNE,...vorbe in vant.Acestea sunt pretexte pentru incasarea unor taxe si impozite mai mari la buget.
  Pusculita guvernului a ramas goala, au si ei nevoie de banuti pentru buzunarele noilor demnitari.
  Luam de la prosti, ca ei o duc bine, dar nu se gandesc ca multi oameni isi pierd locurile de munca, ca multi oameni isi vor inchide firmele si asa greu de redresat din cauza crizei financiare.
  Nu e o idee buna, iar noi toti cei care avem de suferit nu trebuie sa accpetam asta..
 • 0 (0 voturi)    
  nelamurire (Luni, 13 aprilie 2009, 20:02)

  radu [anonim]

  sa presupunem ca fac profit mare si impozitul datorat bugetului este mai mare ca impozitul forfetar se plateste diferenta sau nu?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică