Daca dupa jumatatea lunii index-ul inregistra o scadere cu 0,25 puncte procentuale fata de valoarea din februarie, scadere datorata eforturilor facute de 3 dintre cele 23 de banci analizate in cuprinsul sau, la sfarsitul lunii martie, indexul DAE FinZoom a inregistrat o usoara crestere fata de valoarea lunii precedente (de 0,13 puncte procentuale), potrivit FinZoom.

Scaderile costurilor totale ale produselor ipotecare/imobiliare au fost operate de cinci dintre institutiile analizate, cu valori cuprinse intre 1,16 si 3,79 puncte procentuale. Cu toate aceste eforturi sustinute si de unele dintre cele mai importante banci din sistem (BCR si Raiffeisen Bank), valoarea index-ului a inregistrat totusi o crestere datorata scumpirilor operate de numai 2 institutii financiare.

Aceste scumpiri au fost operate cu 0,93 puncte procentuale si 3,70 puncte procentuale, notabil fiind faptul ca, cea mai mare scumpire, a fost operata de una dintre primele 3 banci (dupa cota de piata) cea de-a doua nefiind straina la randul sau de top 10 (dupa aceleasi criterii).

Citeste articolul integral si comenteaza pe site-ul FinZoom.