Legea unica de salarizare este, deocamdata, nefavorabila bugetarilor, a declarat pentru HotNews.ro, Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret". Potrivit acestuia, propunerea de echivalare a functiei de profesor cu gradul I de liceu cu cea de plutonier reprezinta o lipsa de respect.

Isvoranu sustine ca reprezentantii din justitie, armata si SRI resping salarizarea unica deoarece au propriile grile. "Tocmai aceste grile speciale ale lor vrem sa le discutam. Ne opunem ca aceasta lege sa fie aplicata doar pentru cei cu salarii mici. Prin aceasta lege, Guvernul mai mult creaza probleme decat rezolva. Vom discuta saptamana viitoare si cu presedintele Traian Basescu despre aceasta lege", a spus Isvoranu.

Razvan Condurateanu, consilier personal al ministrului muncii, a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost intocmita nicio o grila de salarizare si ca in acest moment exista doar niste exemple de echivalare care nu sunt batute in cuie. "Vom continua, vineri, discutiile pe aceasta tema cu sindicatele", a precizat Condurateanu.

Variante de echivalare

Medic primar = Conferentiar universitar = Capitan = Consilier superior in minister = Artist liric de opera

Profesor cu gradul I de liceu = Plutonier adjutant cu studii superioare = Muzeograf gradul II = Farmacist

Referent superior in minister = Secretar de scoala = Pedagog = Soldat = Statistician medical = Laborant