Ministrii de Finante din tarile G20 se intalnesc, vineri, din nou, de acesta data la Washington pentru a incerca sa-si armonizeze inca o data raspunsul lor la criza economica mondiala, dupa summit-ul sefilor de stat si de guvern desfasurat la inceputul lunii la Londra.

Reuniunea este precedata de o intalnire a ministrilor Economiei si Finantelor si ai presedintilor bancilor centrale din G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia), intrunire obisnuita inaintea celei a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale din 25 si 26 aprilie.

Va avea loc, de asemenea, o intalnire ministeriala largita intre G20, G7, UE impreuna cu reprezentanti din Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia.

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat ca reuniunea de la Washington este o ocazie pentru a continua angajamentele luate de G20 la Londra. Un subiect asteptat este acela al fondurilor pe care le va oferi FMI fiecarei tari.

In 2 aprilie, in capitala Marii Britanii, statele membre G20 anuntasera un important plan de stimulare a economiei mondiale, care include intarirea legislatiei privind fondurile de investitii si paradisurile fiscale, precum si reglementarea mai stricta a sistemului financiar global.