Calatoriile efectuate cu taxiurile galbene au scazut in New York cu peste 12.000 in martie, iar situatia este pusa pe seama crizei financiare care a afectat locuitorii din metropola americana, informeaza New York Post. Potrivit unei asociatii a taximetristilor, concedierile si economiile ii fac pe locuitorii din New York sa foloseasca mai des autobuzele si metroul.

Taxi and Limousine Commission (TLC) a anuntat ca, dupa cresteri in ianuarie si februarie, numarul curselor cu taxiul a fost in martie de circa 465.000, ceea ce reprezinta o scadere cu 12.000.

Scaderi importante in numarul de calatorii s-au inregistrat in Districtul Financiar si in partea de est a cartierului Manhattan, adica acolo unde se afla concentrate majoritatea instutiilor financiare importante.

"Multi oameni de pe Wall Street sunt someri, oameni care obisnuiau sa faca multi bani si pentru care o calatorie cu taxiul era o o banalitate", a declarat Bill Lindauer de la New York Taxi Workers Alliance, care reprezinta circa 12.000 de taximetristi.

Presedintele TLC Matthew Daus a afirmat insa ca "e prea devreme sa se traga concluzii din statisticile pentru luna martie, insa vom vrea cu siguranta sa vedem daca este vorba despre un trend".

"Industria taximetrelor a facut bine fata furtunii economice, dar lucrurile se schimba", a precizat el.

In acest moment, in New York circula circa 13.000 de taxiuri galbene, care reprezinta un simbol al orasului, dar si alte 40.000 de "taxiuri negre" sau microbuze de transport.