Presedintele Societe Generale, Daniel Bouton, si-a anuntat demisia, motivand ca gestul sau contribuie la "protejarea" grupului bancar francez. El a declarat ca, pe data de 6 mai, Consiliul de Administratie al institutiei va alege un nou presedinte - relateaza Le Figaro, citat de France Presse.

"Sunt tinta unor atacuri nesfarsite, care la final afecteaza aceasta companie, de care sunt foarte atasat", a declarat Bouton, dar a recunoscut ca a comis uneori greseli si a fost "neindemanatic". "Criticile la adresa mea au devenit insuportabile, iar banca trebuie sa-si regaseasca linistea", a mai precizat el. Pana anul trecut, Daniel Bouton detinea atat fotoliul de presedinte cat si cel de director executiv, insa dupa scandalul provocat de frauda de 4,9 miliarde de euro comisa de traderul Jerome Kerviel, Bouton a renuntat la functia de CEO.

Luni, Societe Generale a negat informatiile din cotidianul Liberation, care dezvaluia ca anul trecut, institutia financiara ar fi recurs la deprecieri de active de cinci miliarde de euro ca urmare a plasamentelor hazardate facute de divizia de gestionare a activelor, transmite Reuters. Deprecierile de active la care a facut referire publicatia citata ar fi similare cu pierderile de 4,9 miliarde de euro pe care Société Générale le-a inregistrat in urma fraudei provocate de fostul sau trader, Jerome Kerviel.

Intr-un comunicat de presa, Societe Generale a precizat ca "Liberation a incurcat informatiile cu privire la anumite tranzactii cu fonduri".

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 150.000 de angajati, grupul isi desfasoara activitatea pe trei directii - banca de retail si serviciile financiare, gestiunea de active si serviciile pentru investitori. Grupul francez este a 11-a banca europeana si a sasea din zona euro.

In Romania, BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca, cu active de peste 12 miliarde euro.