Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a coborat ratingurile bancilor israeliene Leumi le-Israel, Hapoalim si Israel Discount Bank, in contextul in care estimeaza ca recesiunea mondiala va afecta grav economia Israelului in acest an, potrivit NewsIn. Perspectivele de rating ale celor trei banci israeliene sunt negative.

Standard & Poor's a coborat de la "A-" la "BBB+" ratingurile de credite pe termen lung ale bancilor Leumi si Hapoalim, si a confirmat ratingurile "A-2" ale creditelor pe termen scurt. Totodata, agentia a coborat de la "BBB/A-2" la "BBB/A-2" ratingurile pentru creditele pe termen lung si pe termen scurt ale bancii Israel Discount Bank.

"Actiunea asupra ratingurilor reflecta estimarile legate de impactul negativ al crizei economice mondiale si interne asupra castigurilor bancilor israeliene, si asupra calitatii activelor", a anuntat Standard & Poor's.

Agentia de evaluare anticipeaza ca recesiunea mondiala va afecta grav economia israeliana in 2009. "Credem ca perspectivele de crestere se vor deteriora semnificativ fata de anii anteriori, produsul intern brut (PIB) real urmand sa se comprime cu 1,5% in 2009 si sa inregistreze o crestere modesta de numai 0,8% in 2010", a declarat Magar Kouyoumdjian, analist in cadrul Standard & Poor's.