BNR si FMI au agreat ca reper pentru mentinerea expunerii bancilor straine in Romania sfarsitul lunii martie 2009. Sumele necesare pentru recapitalizari vor fi negociate individual intre banca centrala si institutiile de credit, relateaza NewsIn.

Bancherii prezenti la discutia de la Bruxelles de marti au declarat ca acesta este reperul agreat, in conditiile in care prima intalnire a principalelor grupuri noua bancare straine cu reprezentantii BNR si ai Fondului Monetar International (FMI) a avut loc in data de 26 martie 2009, la Viena.

Cele noua banci straine care au semnat acordul de la Viena s-au intalnit la Bruxelles ca sa reediteze intelegerea, sub auspiciile Comisiei Europene. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, pentru The Money Channel, ca bancile nu sunt tentate sa scoata banii din Romania, dar ca se tem ca-si vor pierde cota de piata dupa reorganizarea sistemului financiar.

Cele noua banci ai caror reprezentanti s-au intalnit la Viena cu oficiali ai Fondului Monetar International (FMI) si ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sunt Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Unicredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank si Piraeus Bank.