Guvernul isi asuma raspunderea pe legea unica a salarizarii. Emil Boc a cerut ca proiectul sa fie finalizat intr-o luna.
"Termenul pentru ca proiectul de lege sa fie definitivat ramane 30 iunie. Premierul a solicitat totusi ca discutiile sa se incheie cu zece zile inainte, astfel incat sa existe suficient timp si pentru dezbaterea in cadrul guvernului si al celorlalte institutii ale statului. Este o solicitare absolut obiectiva", a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.
Boc a cerut finalizarea discutiilor cu 10 zile mai devreme pentru a avea timp Guvernul sa-si asume raspunderea asupra legii inainte de incheierea sesiunii parlamentare.
Citeste mai multe despre raspunderea parlament proiectul guvernului emil boc legea unica a salarizarii valentin mocanu
Se pare ca modelul d-lui Pitiboc este un alt gnom celebru - personajul de benzi desenate Ysnogood - poate vi-l amintiti din desenele animate .... "eu vreau sa fiu calif in locul califului!"
Mic, prost, bantuit de mania persecutiei dl. Pitiboc se viseaza dictatorul Romaniei, dar pana acum are o prestatie foarte slaba la guvernare.
Modalitatea democratica de rezolvare - atata vreme cat guvernul a adunat numai podoabe de genul Piticot, Antropoidicica, Geola s.a.a. (*) - este de a pune in dezbaterea Parlamentului ORICE act legistativ. In fapt coalitia de guvernare are o majoritate confortabila, ceea ce il asigura pe dl. Pitibot ca partidul care l-a emanat l-ar putea sustine ... daca vrea!
Insa Piticotului ii este frica de confruntarea parlamentara si vrea sa faca reforme prin ordonante, sa creeze haos si dupa ce ordonantele vor cadea in Parlament - sa dea vina pe altii pentru prostiile facute, in care il mana lipsa de discernamant (to speak politically correct).
S-ar putea ca initiativele Piticului Democrat sa sfarseasca ca cele ale lui Ysnogood, iar noi sa patim ca supusii califului din poveste - adica datori sa platim prostiile lui.
dlor guvernanti,masinaria(dezmatul,obezitatea salariala si de schema(conf.celor afirmate de dvs),nu se poate remedia prin fitness sau jogging,ci chirurgical, prin liposuctie) trebuie sa poata fi oprita,exact cum,la avarie,tragi un heblu,la nevoie,deconectind curentul. altfel,se alege praful.constitutia,nu contine precizari exprese,in acest sens,dar are un articol generic(53 )[b],cred, pt.cauze de "forta majora"*****deci,intrebare:
ce se intimpla daca alunecarea economiei nationale (publice si private) pe toboganul crizei mondiale globale actuale se apropie de un punct critic-de faliment(ceeace nu ne dorim sau poate chiar si am atins acest punct, deja)?pt.eliminarea("tunderea") aberatiilor si dezmatului in sectorul de stat(nu uitati, obama, a umblat,recent, chiar la salariile directorilor de banci private) a sporurilor si pensiilor speciale(acumulate in 20 de ani de experimente, asa zis democratice), aducerea lor chiar prin diminuare(recalculare) la acelasi numitor pt. toti cetatenii tarii conf. unor noi legi unitare de salarizare si pensii, care sunt in curs de elaborare la ministerul muncii,pt. o reasezare a lor pe principii economice,predictibile de incadrare in posibilitatile bugetului de stat,in baza actualei constitutii[b],conf cu ARTICOLUL 53- restrângerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati(slava domnului ca, parintii constitutiei s-au gindit si la "forta majora",nedeclarata explicit)- se poate da o lege in parlament de situatie de urgenta(sau altfel denumita),un fel de "patriotic act", care sa rezolve aceste probleme,precum si altele grave cu care ne vom confrunta(de ex criza alimentara,sa),fara a invoca cutuma "bunului odata cistigat..."?trebuie interesat si la ue.****://***.hotnews.ro/stiri-international-5668597-ungaria-pregateste-majoreze-tva-reduca-pensiile.htm
********
[b]constitutia romaniei-****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
ARTICOLUL 53 Restrângerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati
"(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrâns numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
2) Restrângerea poate fi dispusa numai daca este necesara într-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata în mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii."