UBA (Uniunea Bancara Africana) a inaugurat al doilea ATM instalat in capitala Sierra Leone, Freetown. Potrivit presei locale, ATM-ul s-a bucurat (chiar, cum se bucura un ATM?) de un mare succes si s-a lasat inconjurat de curiosii care faceau coada ca sa scoata bani. Durerea cea mare a fost cand au aflat ca, pentru a scoate bani, e nevoie si de un card…

Circa 45.000 de straini muncesc in Algeria, potrivit Ministerului local al Muncii, care nu a precizat cati dintre acestia sunt fosti bancheri americani. Pentru a stopa navala creierilor catre puternica economie algeriana, ministrul Muncii a anuntat oficial ca nu va mai elibera nicio autorizatie de munca pe teritoriul algerian decat pentru acele specializari in care Algeria nu are resurse umane disponibile. Adica toate, inafara agriculturii.

First National Bank – Botswana (FNB) a lansat acum cateva zile cu mare pompa noile carti de credit si de debit. Intrucat stim cu totii cum se numeste moneda botswaneza, ma opresc aici cu stirea.

O gaura de 23,9 miliarde de franci burundezi ( 24 milioane $) a fost descoperita in Trezoreria statului. Banii au fost pur si simplu subtilizati contabiliceste, spun actualele autoritati care, la cum decurg lucrurile in Burundi, vor fi in curand fostele autoritati. O parte din bani au fost recuperati. Fireste, cealalta parte, nu.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.