Cardurile sunt extrem de utile si in cazul in care calatoriti in strainatate. Nu veti avea grija „plicului cu bani”, daca va este furat portofelul puteti bloca cardul, puteti plati cu cardul direct la comercianti fara a mai intampina probleme de identificare a bacnotelor/ monezilor necesare achitarii unei sume sau alta, potrivit FinZoom.

Cardurile de credit se afla in plina ascensiune, atat ca oferta cat si in privinta cererii. Bancile si-au imbunatatit considerabil facilitatile si promotiile oferite la cardurile de credit. Acestea beneficiaza de o perioada de gratie din ce in ce mai mare (maxim 60 de zile), iar majoritatea bancilor ofera o arie de acoperire atat nationala cat si internationala. Astfel, unul dintre avantajele majore oferite de cardurile de credit este ca acestea pot fi folosite in strainatate.

De aceea, cu atat mai mult cu cat vacanta de vara care se apropie, cardul de credit pare sa fie solutia ideala, intrucat comisionul perceput de banci pentru platile la comercianti in strainatate este 0%. Folosind cardul ca metoda de plata la comerciant, pe langa avantajele deja mentionate, nu platiti nici un comision (spre deosebire de retragere de numerar). Dupa sesiunea de cumparaturi puteti urmari contul pentru a va asigura de corectitudinea tranzactiilor autorizate.

Foarte important in acest caz este pastrarea tuturor chitantelor de la comercianti impreuna cu bonul fiscal pentru a va fi usor sa urmariti sumele cheltuite si felul in care acestea au fost retrase din contul dumneavoastra dupa autorizarea platilor prin semnarea chitantei la fiecare comerciant.

Citeste mai mult si comenteaza pe site-ul FinZoom.