Grupul care lucreaza la elaborarea legii unice a salarizarii nu a reusit sa ajunga, in cadrul ultimei sedinte, la o concluzie in privinta stabilirii coeficientilor pentru cele trei niveluri de referinta: medic primar de clinica, profesor gradul I de liceu vechime 6-10 ani si referent superior in minister. Motivul este ca mai multe ministere nu au reusit sa faca evaluarile necesare. In cadrul grupului de lucru s-a stabilit, totusi, ca profesorii universitari sa fie plasati cat mai aproape de varful ierarhiei, mai exact in prima treime a grilei unice de salarizare, a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Aceasta declaratie a fost facuta dupa ce sindicatele din invatamant si-au exprimat, pe parcursul sedintei de lucru, nemultumirea legata de faptul ca profesorii ar putea fi plasati in jumatatea de jos a grilei.

Pentru a mai detensiona lucrurile, Mocanu a precizat ca profesorii de gradul II de liceu cu o vechime cuprinsa intre 6-10 ani vor castiga cel putin sase salarii minime pe economie, in loc de cinci

Secretarul de stat a mai spus ca sporul de vechime si cel de conducere vor fi introduse in salariile de baza ale angajatilor. De asemenea, sporurile de pana la 30% din venituri sa includa doar cele ce tin de conditiile de munca specifice fiecarei meserii.

In ceea ce priveste coeficientii de ierarhizare,doar ministerele Sanatatii si Muncii au prezentat propunerile solicitate in sedintele anterioare.