Criza economica va dura pana la un razboi sau pana cand rationalitatea mediul economic va resorbi tensiunile, declara omul de afaceri Dinu Patriciu, citat de Mediafax. "Singura care poate opri terminarea crizei intr-un razboi este comunitatea mediului de afaceri", a spus Patriciu.

Patriciu este de parere ca reducerea fiscalitatii si utilizarea eficienta a banului public sunt conditii fundamentale pentru ca Romania sa iasa cu bine din criza economica.

„Sunt increzator de cand am auzit de cota unica de 10% si TVA redusa de 15%. Sunt conditii fundamentale. Libertarienii sustin ca ar trebui sa fie zero taxa pe venit, dar inca nu se poate... 10% este perfect rational, in Romania, astazi", a mai spus Patriciu.

Inflatia globala este urmatoarea faza a crizei economice actuale, iar aceasta este rezultatul infuziei masive de bani in economie din partea statelor, mai apreciaza omul de afaceri.

„Acesti bani care au fost injectati in economia mondiala sunt virtuali, ei nu vor face decat sa alimenteze urmatoarea faza a crizei - inflatia globala. Iar semnele au inceput sa apara: cresterea preturilor la marfuri, titei, aur, zahar, porumb", a precizat Dinu Patriciu.