SIF Oltenia (SIF5) si-a vandut pachetul de actiuni detinut la Bancpost, reprezentand 3,49% din capitalul social al bancii, precum si un pachet de actiuni in curs de a fi emise, in urma capitalizarii primelor de emisiune, a anuntat joi societatea de investitii, potrivit NewsIn.

SIF Oltenia va incasa in urma iesirii din actionariatul bancii 12,15 milioane euro, in doua transe. Astfel, societatea va primi 9 milioane euro in maximum trei zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, diferenta urmand sa fie virata pana cel tarziu in 15 septembrie.

SIF Oltenia a cedat cele 57,76 milioane de titluri existente, aferente participatiei de 3,49%, si un pachet de 18,65 milioane actiuni in proces de a fi emise.

SIF Transilvania si SIF Moldova vor, de asemenea, sa iasa din actionariatul Bancpost

SIF Transilvania (SIF3) si SIF Moldova (SIF2) negociaza cu actionarul majoritar al Bancpost, EFG Eurobank, vanzarea pachetelor pe care le detin la banca romaneasca.

"Momentan suntem in negocieri si asteptam conditii mult mai favorabile pentru a obtine un pret mult mai bun decat a obtinut SIF Oltenia", a precizat, joi, presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, pentru NewsIn.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detine 84,73% din capitalul social, in vreme ce SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5) detineau cumulat aproape 14% din actiunile bancii. Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a avut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.