Nici bine nu a publicat miercuri BNR datele legate de nivelul investitiilor straine, ca toata presa care se respecta s-a grabit sa ne anunte ca actuala criza a prabusit investitiile straine cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Lucrurile insa nu stau chiar atat de prost pe cat par la prima vedere.

Cum au evoluat investitiile straine

In perioada ianuarie-aprilie 2009, in Romania au fost investiti aproximativ doua miliarde de euro comparativ cu 3.7 miliarde anul trecut. Avem deci o scadere de peste 44% insa aceasta diferenta este generata in principal de nivelul semnificativ al investitiilor straine aferente lunii aprilie a anului trecut, cand au intrat in tara peste 1.5 miliarde.

Evolutia sumelor trimise de catre romanii din strainatate

In mod cu totul surprinzator, romanii care muncesc in strainatate continua sa trimita sume importante de bani in ciuda somajului si contextului economic dificil existent in principal in Spania si Italia.

Peste jumatate de miliard de euro au ajuns in tara in luna aprilie, suma totala in primele 4 luni fiind de 2.4 miliarde de euro, in scadere cu doar 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Khris.ro.