SIF Moldova a anuntat luni ca a vandut participatia de 3,48% detinuta la BancPost catre actionarul majoritar EFG, pentru 12,70 milioane de euro, iesind astfel din actionariatul bancii, se arata intr-un comunicat al societatii remis BVB. Astfel, societatea de investitii financiare a cedat 76,16 milioane de actiuni, din care 57,56 milioane de actiuni existente si 18,59 milioane de actiuni noi provenite din operatiunea de inregistrare a capitalizarii primelor de emisiune.

Valoarea totala a tranzactiei este de 12.708.524 euro, iar plata se va efectua in doua transe. Prima transa, in valoare de 9,60 milioane de euro, va fi platita in trei zile lucratoare de la semnarea contractului, iar cea de-a doua, de 3,10 milioane de euro, va fi platita pana pe data de 5 octombrie 2009.

Conform NewsIn, SIF Moldova era ultima societate de investitii financiare care mai detinea actiuni la BancPost, dupa ce, in urma cu doua saptamani, SIF Oltenia si-a vandut participatia detinuta la institutia de credit pentru 12,15 milioane euro, iar SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca si-au vandut participatiile la Bancpost, primind fiecare cate 12,75 milioane euro.