Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat marti ca ratingul de credit "AAA" al guvernului Statelor Unite este in siguranta, insa acesta ar putea fi in pericol daca autoritatile de la Washington nu reduc datoria publica, potrivit Reuters.

"Ratingul triplu-A al guvernului Statelor Unite este in siguranta", a declarat Pierre Cailleteau, director in cadrul Moody's Sovereign Risk Group, in timpul unei conferinte la Tokyo.

Acesta a adaugat ca acest rating ar putea fi afectat de orice provocare severa la adresa dolarului ca principala moneda internationala de realizare a rezervelor valutare.

In luna mai, reprezentantii Moody's Investors Service declarau ca ratingul SUA este sigur, insa nu este garantat pentru totdeauna. Acestia au avertizat ca, in cazul in care Statele Unite nu reusesc sa isi reduca nivelul datoriei cand economia isi va reveni, ratingul triplu-A va fi in pericol.

Pe pietele financiare internationale a existat in acest an, in repetate randuri, ingrijorarea ca ratingurile triplu-A, precum cele ale Statelor Unite si Marii Britanii, ar putea fi reduse.