Cu putin timp in urma, atrageam atentia asupra faptului ca, pe fondul scaderii valorii imobilelor depuse drept garantii pentru creditele ipotecare, bancile le vor cere clientilor fie sa ramburseze creditul in intregime, fie sa accepte o crestere a dobanzii care sa reflecte astfel cresterea riscului, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Iata ca Piraeus Bank a dat startul unor astfel de practici, iar, dupa cum evolueaza preturile pe piata imobiliara, este foarte probabil ca tot mai multe banci isi vor invita clientii la sediu "sa discute" despre modul in care se poate rezolva problema scaderii valorii garantiilor. Iata ce scrisoare a primit unul dintre clientii acestei banci.

"Evolutia din ultima perioada a pietei imobiliare indica faptul ca valoarea proprietatilor a inregistrat o scadere semnificativa, asa cum rezulta si din reevaluarea pe care Piraeus Bank o realizeaza periodic pentru imobilele care constituie garantii ale creditelor din portofoliu. Asadar, va propunem pastrarea nivelului actual al garantiilor si modificarea ratei dobanzii".

Sursa -Ziarul Financiar

Numarul restantierilor creste de la o luna la alta iar majorarea dobanzilor la creditele existente nu va face altceva decat sa arunce tot mai multi debitori in insolventa, bancile bazandu-se probabil pe faptul ca acestia vor face orice pentru a nu isi pierde casa.

Vin vremuri interesante atat pentru banci, cat si pentru cei cu credite.

Comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.