"Nu avem in vedere majorarea TVA, iar estimarea economica o vom face dupa finalizarea trimestrului II", a afirmat joi premierul Emil Boc, chestionat de jurnalisti in legatura cu o posibila majorare a taxelor, potrivit NewsIn. Primul ministru a facut acest anunt dupa ce consilierul sau, Andreea Vass, declarase, intr-o emisiune la RFI: "Economia Romaniei ar putea avea in trimestrul al doilea o contractie anuala de pana la -9%. Acest lucru va fi urmat de o ajustare a politicii fiscale: ori se maresc taxele, ori scad salariile bugetarilor, ori statul va da afara oameni."

„Ceea ce ramane sub semnul intrebarii tine de reforma administratiei publice, unde avem de ales intre trei optiuni: ori vom creşte taxele pentru a colecta mai multe venituri bugetare, ca sa reuşim sa acoperim cheltuielile, ori diminuam numarul de angajati in aparatul public sau diminuam salariile in acest domeniu“, declara, miercuri, consilierul primului ministru, la RFI.

"Nu avem in vedere majorarea TVA, estimarea economica o vom face dupa finalizarea trimestrului II. Dar nu avem aceste date despre care dumneavoastra vorbiti. Nici nu avem in vedere majorarea TVA. In acest moment nu am discutat o asemenea propunere", a declarat joi premierul Emil Boc.