Deficitul bugetar a ajuns dupa primele sase luni din acest an la 2,7% din PIB, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea. Potrivit acestuia, deficitul este sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB. Datele executiei bugetare arata ca in primele sase luni, veniturile totale s-au ridicat la 77,23 miliarde lei, iar cheltuielile la 91,65 miliarde lei.

Pogea a mai spus ca incepand din iulie, va fi intensificat volumul investitiilor. "Astazi (n.red. 1iulie), au fost facute deja deschideri de credite de 1,1 miliarde de lei. Intensificarea volumului de investitii contracareaza efectele crizei", a precizat ministrul finantelor. In primele sase luni ale anului, s-au cheltuit 33% din bugetul alocat investitiilor.

"Am luat decizia ca incepand de astazi, toate obiectivele de investitii sa primeasca ordin de incepere a lucrarilor", a spus la randul sau, premierul Emil Boc. Potrivit deciziei Guvernului, cheltuielile prevazute pentru lucrari de investitii in trimestrul IV vor fi mutate in trimestrul III. "Am pornit o ofensiva totala pe planul investitiilor", a mai spus Boc.