Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat imprumutul de 370 de milioane de euro pentru construirea tronsonului de metrou ce va lega Drumul Taberei de Universitate. Aproape in acelasi timp, si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC) a dat unda verde imprumutului de 300 de milioane de euro, destinati construirii tronsonului Piata Victoriei-Aeroportul Otopeni.

Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a declarat ca autoritatile cauta acum banii necesari pentru finalizarea proiectelor, scrie NewsIn. "Vineri, vicepresedintele BEI s-a aflat in Romania, si, printre alte lucruri, noi am discutat si de faptul ca Banca Europeana de Investitii a aprobat o transa de 370 milioane de euro pentru tronsonul Drumul Taberei - Universitate. Dorim sa extindem, daca se va putea, pentru anii urmatori aceasta suma, astfel incat sa ne fie suficienta pentru finalizarea tronsonului Drumul Taberei - Universitate", a precizat Berceanu, citat de agentia de presa.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate, parte din magistrala 5, are o lungime de 6,1 kilometri. In cadrul proiectului sunt cuprinse opt statii, respectiv Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor. Costurile proiectului Drumul Taberei - Pantelimon sunt estimate la aproximativ 740 milioane de euro.

Tot vineri, ministrul Transporturilor s-a intalnit si cu ambasadorul Japoniei la Bucuresti, care a declarat ca Banca Japoniei (JBIC) va investi aproximativ 300 de milioane de euro pentru tronsonul Piata Victoriei - Aeroportul Otopeni. "Cautam in continuare inca 800-900 de milioane de euro, bani necesari pentru finalizarea proiectului", a continuat Berceanu, potrivit NewsIn.