Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Banca de top: ”Ar trebui sa aplicam un comision pentru expunerea negarantata. Adaugati la lista industriilor restrictionate, urmatoarele…”

de Dan Popa     Dan Popa's Weblog
Marţi, 7 iulie 2009, 8:45 Economie | Finanţe & Bănci

Una din bancile de top din Romania pregateste un nou comision, aplicat pentru “expunerea negarantata” a clientilor din portofoliu. Astfel, potrivit unui mail intern, politica de creditare pentru acest an va suferi modificari substantiale, fiind astfel greu de crezut ca apelul la repornirea creditarii lansat de oficialitati, va fi respectat.

Citez din mailul la care faceam referire mai sus.
“Ca rezultat al perspectivei negative in ceea ce priveste dezvoltarea mediului macroeconomic pentru perioada urmatoare, se vor aplica urmatoarele criterii de eligibilitate (imbunatatind si/sau suplimentand prevederile existente in politica de creditare).
Urmatoarele industrii vor fi adaugate la lista de industrii restrictionate:
Turism, Industria miniera si extractiva, Industria de masini grele si ehipamente, Constructii, Productia de mobile, Vanzarea, intretinerea si repararea autovehiculelor motorizate si a motocicletelor, Vanzarea en-gros si en-detail a materialelor de constructii, Productia materialelor de constructii, Real estate, Transport si depozitare, Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor.

Modificari aplicabile segmentului IMM
1. – Pentru clientii noi, procentul minim de acoperire cu garantii va fi de 70% (finantarea poate include atat facilitati garantate cat si negarantate, cu respectarea la nivel de client a minimului stabilit mai sus).
- In situatia reinnoirii expunerilor existente integral negarantate, va fi luat in considerat un criteriu suplimentar obligatoriu: indeplinirea rulajului minim, conform mailului anterior. In cazul neindeplinirii exista trei optiuni posibile: rambursare integrala sau restructurarea facilitatii pe 6-12 luni. (nota mea, DP- daca le numaram, parca lipseste una…)

Recomandare: pentru clientii existenti (in special pentru cei 100% negarantati) tinta pentru perioada urmatoare esterealizarea unui grad de colateralizare de minim 50%).

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1537 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri